Prezentacija – Mapiranje i procena rizika u Ministarstvu finansija

14. Februar 2020.

Beograd, februar 2020. godine – U Ministarstvu finansija je početkom februara održana jednodnevna radionica na temu „Mapiranje i procena rizika, na primeru Poreske uprave Francuske” organizovane u saradnji Sektora - Centralne jedinice za harmonizaciju Ministarstva finansija i Tvining projekta „Podrška daljem razvoju interne finansijske kontrole u javnom sektoru (PIFC)”, koji finansira Evropska unija. Na samom početku radionice, učesnicima su se obratili gđa Spomenka Vircburger, pomoćnik ministra i rukovodilac Sektora – Centralna jedinica za harmonizaciju i g. Fabijen Deker, stalni savetnik za tvining.

Predavači tokom radionice su bili g. Žan Fransoa Delanj i g. Kristof Duboa, iz Generalnog direktorata za javne finansije Republike Francuske.

Tokom radionice su se razmatrala pitanja organizacije i sprovođenja postupka mapiranja rizika, uzorkovanja i kreiranja alata za procenu i praćenje rizika na svim organizacionim nivoima unutar Ministarstva finansija. Ukazano je na korist koju organizacija ostvaruje uspešnim mapiranjem rizika i prikazani su brojni praktični primeri na osnovu kojih su učesnici obuke mogli da identifikuju načine za unapređenje procesa upravljanja rizicima u svojim matičnim institucijama.

PIFC projekat koji finansira EU i sufinansira Republika Srbija će i dalje ulagati napore u dovođenju stručnjaka iz zemalja članica Evropske unije i podržavati razmenu znanja i iskustava između srpskih kolega i međunarodnih eksperata.